Referencer

Ungdomsafdeling og fællesrum med dansegulv og højt til loftet

Projekt

Ungdomsafdeling og fællesrum

Kunde

Privatperson.

Samarbejdspartnere

Tegnestuen ASH
Byens Bad og Bolig
Nordbyens Malerfirma
Murerfirmaet Mikkel Kirkeby
Fremtidens Fundament

Familien havde brug for 2 ekstra værelser med dertilhørende badeværelse og fællesrum, til deres 2 teenage børn. Værelserne skulle give privatliv til børnene og mere plads i den oprindelige bolig. Fællesrummets formål var at skabe et rum med plads til aktiviteter, fest og hygge.

Byggeriet er opført med fokus på bæredygtighed i proces og materialevalg.

Asmus fra Bæredygtigt Byggeri og hans ansatte har med deres høflige og effektive indsats leveret en flot og anvendelig tilbygning.

Sanne & Søren, Bygherre

Bæredygtigt materiale valg

Huset er opført på et Krinner-Skruefundament fremfor et traditionelt beton fundament. Det har vi blandt andet gjort for at spare resourcer, minimere udgravning og bortførelse af jord og for at spare tid!

Huset er opført som en let kontruktion af FSC certificeret træ og formaldehyd fri lim i pladematerialet. Vi har brugt OSB-spær til at lave gulv og tagkontrution for at minimere bruget af massivt træ og istedet anvende rest og affaldsprodukter fra almindelige tømmer produktion.

Et åndbart hus med naturlig træfiberisolering

Tilbygning er diffusionsåben, hvilket betyder at den kan ånde, modsat et traditionelt byggeri med plastik dampspærre. Træfiberisolering kombineret med en diffusionsåben dampbremse skaber et godt og sundt inde klima med fremragende akustisk og isoleringende evne.

Træfiberisolering af et produkt af rest- og affaldstræ fra træproduktion, og dermed et 100% genanvendeligt materiale af så høj kvalitet at det ville kunne anvendes igen, hvis man pillede det ud af huset om 50 år!

Store lyse rum

Alle rum i tilbygning er med loft til kip og med stort lysindfald så man for et lyst behageligt rum. Værelserne er forberedt til opsætning af hemse hen over gang og badeværelse. Lofterne i alle rummene er med ultra fin hvid Troldtekt der i samarbejde med træfiberisoleringen giver en fremragende akustik. Troldtekt er desuden både FSC og Cradle-to-Cralde sølv certificeret.

Bambus gulve og lister

Bambus er et stærkt og bæredygtigt materiale der egner sig godt til brug som gulve, da det er enormt retningsstabilt og slidstærkt. Vi har monteret et flot minimalistisk rombeformet bambusfodliste til at afslutte gulvet.

Et grønt tag

Tilbygningen er på taget afsluttet med et sedum tag der flot binder det nye og det gamle byggeri sammen på et elegant måde. Sedum taget giver bygningen et let udtryk og falder godt ind med de nærtliggende grønne områder.

Taget er ofte en glemt facade, som kan udnyttes både smukt og rekreativt, grønne tage har desuden en positiv effekt på miljøet da det er med til at binde større mængder regnvand, som derfor ikke belaster kloaksystemet. Tagets levetid forlænges samtidigt da tagpappen bliver beskyttet mod solens UV-stråler.

Vil i også have et uforpligtende tilbud?

Kontakt os